Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/f/b/frederikjuul.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 251 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/f/b/frederikjuul.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 251 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/f/b/frederikjuul.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 251 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/f/b/frederikjuul.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 251 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/f/b/frederikjuul.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 251 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/f/b/frederikjuul.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 251 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/f/b/frederikjuul.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 251 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/f/b/frederikjuul.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 251

Jordskælv og forældrebesøg

Jordskælv er en ting jeg synes er spændende, på sådan en lidt mærkelig måde. Hele min verdensforståelse tager et eller andet sted udgangspunkt i at jorden under mine fødder står stille. Det er ikke noget jeg har tænkt over før. Normalt hvis jeg stod på noget der rystede, ville jeg simpelthen bare hoppe af den og plante fødderne på god, solid, stillestående jord.

Men sådan er det ikke overalt i verden.

Bedst som man sidder og passer sig selv med en kop kaffe og en god gang projekt-skrivning begynder alle mine naboer, på én gang, at trampe i gulvet og smække med dørene. Det var i hvertfald min første tanke. Det skulle vise sig i stedet af være et jordskælv, ganske tæt på. 3.0 på Richter skalaen. Et bette et, men nok til at få hele bygningen til at larme og give sig og give mig en lille rystetur.

Det var heldigvis ikke værre end det – Den største konsekvens var umiddelbart at det fik mig til at tænke lidt kritisk over hvordan jeg betragter den jord jeg står på. En lille konsekvens, ja – Men det er på den anden side ikke hver dag jeg render ind i et paradigmeskift.

Et par dage senere var der igen et. Lidt større denne gang. Jeg opdagede det dog ikke – Eller måske alligevel; kan godt huske jeg undrede mig over at vandet i min flaske stod og gyngede lidt frem og tilbage, uden jeg syntes jeg havde sparket til bordet. Det er fordelen ved at bo på en af de lavere etager – når bygningen gynger går det som oftest en del vildere for sig, jo højere man kommer op.

Den anden dag var der desuden jordskælvs-awareness dag, eller noget i den retning. The Great California Shakeout. Hvor der 10:17 blev aktiveret jordskælvs alarm, og alle blev opfordret til at søge dække. Jeg hørte den dog ikke og glemte at gå i dækning. Men mon ikke jeg opdager det, hvis det er et rigtigt jordskælv? Det satser jeg på.

Men det er nok i virkeligheden slet ikke dét folk vil høre om.

Jeg har i de sidste 2 weekender haft fornøjelsen af at have mine forældre på besøg. Min søster var ikke med, på trods af mange gange at have forsikret mig om, før jeg tog afsted, at hun ville komme over og besøge mig. Hun havde nok fået nok af sol og sommer.

Det var mærkeligt at se dem herovre. Jeg har ligesom skabt min egen hverdag og verden, hvor folk fra Danmark ikke rigtigt er en del af det. Ikke at forstå det sådan at de er glemt, men jeg har ingen forventninger om lige pludselig at rende ind i nogen hjemmefra, på gaden. Men det gjorde jeg så – nærmere præcist i San Franciscos lufthavn, hvor jeg var taget ud for at tage imod dem. Vi fik krammet – med ekstra kram sendt med fra Lotte – og snakket om hvordan det hele gik. De heldige asener var blevet opgraderet til businessclass, så de var blevet vartet op hele turen. Så er det ingen sag at flyve langt, lige pludselig, når man både har fri drikke og masser af benplads.

Vi gik ned og lejede en bil og satte næsen mod Berkeley. Efter at have fået inkvarteret dem i deres hotel – samme sted jeg boede mine første dage – gik vi en tur rundt på campus. Jeg kan godt lide at vise folk rundt her. Der er så utroligt flot og så meget at se. Jeg viste dem Ihouse og mit værelse, hvor de måtte konkludere at jeg intet havde skjult på de billeder jeg lagde op. Det er virkelig ikke hverken større, flottere eller mindre brunt. Dog er det blevet en kende mere rodet.

Vi fandt en restaurant hvor vi fik lidt aftensmad. Nogenlunde tidligt, da de er ved at blive gamle og derfor skulle tidligt i seng. Dét og jetlag. Vi aftalte at mødes igen dagen og køre i outlet. Ud og have noget tøj. Derfor hentede de mig tidligt, tidligt om morgenen, så vi kunne være ved Livermore Premium Outlet ca. kl 10. Efter at have kørt godt 30 minutter kom vi frem og gik i gang.

Det er utroligt så billigt man kan købe ting herovre. Specielt i et outlet. Originalpriserne er passer nogenlunde overens med det man kan købe ting til, i et outlet derhjemme. Disse er så sat usansynligt meget ned, hvorefter der ofte er udsalg på mange af tingene. Hertil lægges så diverse kuponer og rabatkort man kan købe. Og det er mere eller mindre historien om hvordan vi købte 3 par 2012 Nike Free til under $100. Derudover købte jeg 4 par shorts (normalpris: $100 – nu: $10), en ordentlig stabel Tommy Hilfiger Poloer (ca. $20 stykket), en super lækker trøje til godt $40 plus lidt ekstra tingel tangel rundt omkring. Bestemt ikke sidste gang jeg skal derhen!

Efter at have været på outlet besluttede vi os for at tage ind og se San Francisco. Vi kørte ud til kysten og så stillehavet. Derefter kørte vi op mod Golden Gate, forbi et par golfbaner og gennem et par rigmandskvarterer, før vi stoppede et sted med fantastisk udsigt ud over broen. Den er faktisk virkelig flot. Jeg havde umiddelbart tænkt at jeg havde set den masser af gange på billeder allerede, men det er stadig lidt af en oplevelse at se den i virkeligheden.

Golden Gate

Golden Gate Bridge

Dernæst kørte vi ned til Pier 39 og gik lidt omkring. Vi fik set Alcatraz, gik ind i den venstrehåndsbutik jeg havde fotograferet sidst, nu vi havde en venstrehåndet med, og fik set lidt søløver. Derudover gik vi ind mod Chinatown for også lige at få det med. Jeg havde sat næsen op efter et steakhouse, men det var ikke umiddelbart til at finde. I stedet besluttede vi os for at vente til næste weekend, hvor de kom igen, og kørte tilbage til Berkeley. Her satte vi os på et lille lokalt pizzaplace og fik lidt mad. Efter at have kæmpet os halvvejs igennem 2 pizzaer gik vi hjem.

Da vi havde fået lidt øl kunne ingen af os køre, så vi besluttede os for at ringe efter en taxa til mig. Der var ret koldt og jeg havde shorts på, så jeg ville helst ikke til at gå hjem. Det er ikke en ting de er lige gode til, herovre. Vi fik at vide, at jeg bare skulle gå ud og at den var der om lidt. Efter at have ventet 20 minutter, begyndte jeg bare at gå alligevel. Jeg havde min halve pizza fra restauranten med mig, som jeg kunne give til eventuelle overfaldsmænd, hvis det skulle blive et problem. Jeg gik ind på en restaurant og forsøgte at få dem til at ringe til en taxa for mig. Her fik jeg dog at vide at det ville tage godt 30 minutter, før der kom en. Nå, lige meget, så langt er der heller ikke.

Jeg besluttede mig for at tage en lille omvej hjem. I stedet for at gå direkte igennem campus, gik jeg ad en større hovedgade, som så drejer op på den vej som går lige op til Ihouse. Her så jeg en ung mand der gik forvirret rundt med kufferter og tasker. Jeg spurgte ham om hvor han var på vej hen og han svarede at han skulle til LBNL – Lawrence Berkeley National Lab, hvor jeg også er ind i mellem. Perfekt, Ihouse ligger lige på vejen. Han stod samme sted jeg havde stået og været super forvirret på min allerførste dag. Men hvor jeg havde kunnet sætte mig direkte ind i en taxa og blive kørt til en dejlig varm seng, var der nu ingen taxaer. Jeg besluttede mig for at vente med ham og dele en taxa når der kom en. Han var tjekkisk atomfysiker som var på besøg i en uge. Han er nok taget hjem nu. Taxaen kom 5 minutter senere. Jeg forsøgte mig med at bestikke taxamanden med pizza, men det viser sig at de fleste muslimer ikke er så glade for pepperoni. I stedet lovede han mig, at han ville give den til en hjemløs.

Morgenen efter kørte mine forældre til Los Angeles fordi min far havde nogle møder han skulle til. Fredag var de tilbage ved Ihouse igen, på samme hotel. Vi tog en tur op i Sather Tower for at se lidt ud over Berkeley. Fantastisk udsigt der er deroppe. Derefter kørte vi til San Francisco igen, denne gang for at opleve lidt mere af midterbyen og spise på en af de lidt finere restauranter. San Francisco er en super flot by med utroligt mange kontraster. Rigtige mange fine, rige mennesker der har travlt og rigtigt mange hjemløse der går og snakker med sig selv. Blandt andet kan nævnes episoden da vi skulle parkere vores bil. Lige ved siden af hvor vi parkerede, var der en hjemløs mand der satte sig. Mens vi stod og rodede med parkometeret, proppede han to fingre i halsen og sad og brækkede sig på gaden. Super mærkelig situation, sådan at stå der mens han forsøgte igen og igen. Han tørrede dog nogenlunde op efter sig med en papirpose, hvorefter han stille og roligt gik videre.

Lørdag tog vi en tur til Silicoln Valley for at tage et kig på nogle af de firmaer der ligger der. Vi opdagede pludselig at vi kørte forbi Facebook, så vi måtte lige have et billede af den kæmpe tommelfinger de har til at stå uden for deres kontorer.

Facebook Like.

Facebook Like.

En sjov lille ting dér, er at de har genbrugt Sun Microsystems gamle skilt, så der på bagsiden er et Sun logo. Jeg kan forestille mig, det måske er deres kontorer de har overtaget. Udover det fik vi også set Google, Apple og Intel.

Android hovedbygningen(?). Hver figur udenfor svarer til en større version af Android.

Android hovedbygningen(?). Hver figur udenfor svarer til en større version af Android.

Intel har et museum som er fyldt med asiater. Og spændende teknologi og udstillinger selvfølgelig, som fortæller om hvordan Intel blev startet og hvordan de var med til at revolutionere verden.

Om aftenen tog vi til amerikansk fodboldkamp, hvor Cal Golden Bears spillede mod Oregon State Beavers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation