Gameday!

Sidste lørdag tog vi 3 mand afsted for at se et af de her football-games, man hører så meget om. Football har aldrig rigtigt været min sport – Jeg synes det går lidt for sløvt, med de mange pauser mellem spillene. Derudover har jeg meget ofte meget svært ved at følge med i sport, hvor jeg ikke har et hold at heppe på – Og meget, meget gerne også en grund til at heppe på dem! Hvis Frederikshavn spiller ishockey eller Danmark spiller landskamp, kan jeg sagtens sætte mig og følge med. Hvis Seattle Seahawks spiller mod Jacksonville Jaguars, har jeg noget sværere ved at finde viljen til at bruge 4 timer foran skærmen. Der skal ikke mange reklamepauser til, før jeg sidder med min telefon i hånden og surfer lidt rundt på må og få.

Football herovre er noget andet. Hele byen støtter op om deres hold, der er fest i gaden og enorme menneskemænger over det hele. Der er marchingbands og cheerleaders og alle frathouses holder åbent med grill, øl og storskærm. Modsat Danmark og Europa generelt, hvor der i forbindelse med fodbold-kampe ofte opstår slagsmål og skænderier blandt fansene, lader det til de har et meget mere afslappet forhold til hinanden, herovre. Da vi om morgenen gik ud for at gøre os klar til kampen, blev vi mødt af horder af rødt-klædte fans, der havde indtaget indgangspartiet til Ihouse og fyldt hele gaden op. Det havde i Danmark umiddelbart været dårlige nyheder, hvis en flok Brøndby-fans havde indtaget et stam-værtshus lige op ad stadion, så vi gik lidt forsigtigt frem. Det blev dog hurtigt meget tydeligt at der intet problem var og at folk alle var enige om at man var her for at få en god oplevelse. Det betød også at børn og voksne i alle aldre var med. Det var virkelig en familie-oplevelse, sådan at tage til fodboldkamp. En af grundene kan have været, at amerikanerne simpelthen bare er et fantastisk venligt folk. En anden kan være, at det ikke er muligt at købe øl til kampene.


I lørdags var folk fløjet (ca. 5 timer) og kørt (meget, meget mere) fra Ohio, langt oppe øst på ved New York, for at komme og støtte op om deres hold. De havde taget deres eget band og cheerleaders med og alle var i godt humør og glædede sig til kampen. Der var ca. 62000 tilskuere til kampen. Det synes jeg er utroligt mange – specielt når man tænker på, at det er et skole-stadion og ikke et af de helt enorme for-profit stadions, der findes rundt omkring.

I bedste amerikansk manér, var det muligt at købe alt hvad man kunne begære, under kampen. Der var store boder sat op hvor der blevet serveret alt burgers, pulled pork og hotdogs til nachos, popcorn og tacos. Hvis det var usundt, var det at finde her. Dette udvalg, sammen med alt det underholdning der var planlagt i pauserne, gjorde det til en rigtigt god dag! I USA er football ikke bare sporten – Det er hele oplevelsen der følger med!

Det er bestemt ikke sidste gang jeg tager afsted til sådan en kamp. Selvom jeg overvejer at tage ned til et frathouse og se det i stedet, for også at prøve det :-)

Go Bears!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation