Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/f/b/frederikjuul.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 251 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/f/b/frederikjuul.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 251 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/f/b/frederikjuul.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 251 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/f/b/frederikjuul.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 251 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/f/b/frederikjuul.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 251 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/f/b/frederikjuul.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 251 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/f/b/frederikjuul.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 251 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/f/b/frederikjuul.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/post-template.php on line 251

Kulturforskelle og indflytning

I dag skulle jeg flytte ud fra mit hotelværelse. Det skulle foregå allerede inden klokken 11, selvom jeg først kunne flytte ind i min permanente lejlighed kl 15. “Heldigvis” havde jeg en lille times gang fra mit hotel op til mit permanente hjem for opholdet, hvor jeg havde mulighed for at sætte min bagage. Efter jeg havde været forbi med min bagage, gik jeg ud for at finde noget at spise. Jeg endte på et lille lokalt sted ved navn Smart Alecs, som opfyldte både min primære og min sekundære prioritet: WiFi og mad. Her fik jeg en virkelig god organisk, økologisk osv. osv. burger, med en cola til. Jeg havde ikke troet der skulle være så stor forskel i smag mellem europæisk og amerikansk cola, hvor de bruger henholdsvist sukker og høj-fruktose-majs-sirup til at søde med. Den havde den her sirupsagtige smag, jeg bestemt ikke brød mig om. Det kan være jeg skifter til light – Nu må vi se! Indtil da kan man få noget ganske udemærket kirsebær icetea de fleste steder.

Jeg kan mærke at jeg stadig har en god del problemer med jetlag; hvilket ikke er blevet bedre af, at jeg ved en fejl faldt i søvn klokken fem om eftermiddagen i går, og sov indtil ca. kl 1 om natten, hvilket betød at jeg gik glip af aftensmad. Derfor har mit mål i dag været at jeg skulle holde mig vågen længe nok til at kunne spise aftensmad. Dette mål må siges at være nået – Jeg snød dog lidt, og spiste aftensmad kl 17:45. Dog har jeg lige nu, kl 19:44, i gang i min rekord for det seneste tidspunkt jeg er oppe, i USA. Jeg sigter efter 21, men tør ikke satse alverden på det.

Upper Sproul Plaza - Lidt af campus området.

Upper Sproul Plaza – Lidt af campus området.

Jeg gik lidt rundt på campus, for at finde ud af hvor jeg skulle registrere mig, for at få lov at bruge AirBears – WiFi netværket. Jeg fandt frem til, man skal have et såkaldt Cal-1-Card (studiekort), som kræver at man har et student- eller employee-ID. Dette får man efter at have udfyldt de nødvendige papirer, for at blive registreret i systemet. Dette papirarbejde tager en dag om at komme igennem. Derfor forventede jeg selvfølgelig at det ville være klar til i dag, da jeg gennemførte mit papirarbejde i går. Så heldig var jeg ikke. Efter længere tids gåen frem og tilbage mellem kontorer i hver sin ende af campus, fandt jeg frem til, at jeg kan få lov mit ID i morgen. Når det er på plads, kan jeg komme i gang med de godt 13 punkter jeg fik at vide skulle gennemføres, før jeg rigtigt kan sige, jeg er faldet på plads.

Ud over det blev dagen brugt på at kigge i lidt butikker og se noget af det lokale liv, med hippier, hjemløse og masser og masser af nye studerende. Det er til at fornemme, at jeg er kommet midt i indflytningsperioden – Overalt ser man forældre gå rundt med deres ~17 årige sønner og døtre, iført “Cal” eller “Berkeley” Tshirts, trøjer, skjorter, hatte, slips.. Alt! Det er tydeligt at se at folk er meget, meget stolte af at gå her, og ikke har den mindste smule imod at blære sig med det. Det virker lidt vildt at skulle betale $20 for en Tshirt med universitets navn på, når man tænker på det utal af AAU-Tshirts man efterhånden har fået smidt efter sig.

Alt hvad hjertet begærer af "Cal" og "Berkeley" beklædning!

Alt hvad hjertet begærer af “Cal”, “Berkeley” og “Bears” beklædning!

Jeg er begyndt at lægge mærke til små kulturelle firnuligheder, jeg aldrig før har tænkt over. Det virker til de er rigtigt glade for åbne, fælles områder hvor det er muligt at gå hen og se hvad folk har gang i. Rigtigt åbent folk. Dette gælder desværre også for deres toiletter, hvor de fremfor små rum man kan gå ind i, mere har små papvægge som separerer toiletbåsene. Det passer lige med, at jeg kan se folks fødder ved siden af, når jeg sidder ned, og jeg kan kigge dem i øjnene når jeg står op. Det er som de er lavet lige til mig.

Og nu vi snakker om toiletterne, er det også som om de har en helt anden idé om hvor meget vand der skal være i. Det ligner mere et lille soppebasin, end et toilet.

Derudover har jeg lagt mærke til at de har “doorknobs” overalt, frem for dørhåndtag – Et fænomen jeg ikke tror jeg nogensinde har set i Danmark. Det samme med egern – De er overalt, men har aldrig set et i Danmark. De har refill overalt, og drikkelse koster nærmest ikke noget – I går bestilte jeg noget mad og fik sagt “en stor”, da jeg skulle bestille noget at drikke. $2 kostede det, for godt og vel 1.5L sodavand. Med gratis refill, selvfølgelig. Sales taxes skal jeg stadig vænne mig til – “Jeg vil gerne bed om den menu til $8″. “Ja, så gerne, det bliver $8.72″. For slet ikke at snakke om det besvær det giver, når man skal skrive en dato som Måned/Dag/År, fremfor Dag/Måned/År. Eller når man får et tidspunkt oplyst som 130.. Umiddelbart gættede jeg på klokken 13:00; en tastefejl hvor det manglede et 0, men det betyder i stedet halv to om eftermiddagen.

Efter alt det, blev det efterhånden tid til at flytte ind. Jeg gik op til International House, for at melde min ankomst. Her fik jeg udleveret nøgle, postkasse-kode og kort til at komme ind om natten, samt WiFi-kode og lejekontrakt. Så kunne jeg endelig flytte ind!

Jeg besluttede mig for at tage billeder af mit første møde med mit nye værelse, så jeg kunne give en lille guidet tur rundt. Første billede viser den umiddelbare udsigt når man træder ind ad døren. Dernæst gik jeg helt hen i den modsatte ende af lokalet, ind på mit kontor, for at få afbilledet indgangspartiet.

Første skridt ind ad døren.

Første skridt ind ad døren.

Udsigten fra mit kontor.

Udsigten fra mit kontor.

Og det var cirka det. Mit værelse her er, tro det eller lad være, mindre end min første lejlighed. Til gengæld er der walk-in-closet – meget godt klaret på små 15 m^2. Det gik rimeligt hurtigt op for mig, at jeg glemte at læse deres “What to bring to IHouse”-guide, da jeg fandt ud af jeg hverken havde dyner eller lagner. Det var der dog råd for, da de sælger alt hvad man skal bruge i deres lokale lille kiosk. Desværre er der kun en enkelt stikkontakt, så jeg må ud og have fat i en forlængerledning og en stikdåse. Heldigvis har jeg fundet et sted hvor der ligger en hardware-store, så må jeg se om det er til at købe noget der.

Jeg har desuden fået sat mit første møde med min vejleder op; i morgen kl 130. Det skal nok blive spændende!

Undskyld det lange indlæg – jeg skriver fordi der er sket en masse siden sidst, men også fordi jeg bliver nødt til at holde mig igang, for ikke at falde i søvn.

 

One Thought on “Kulturforskelle og indflytning

  1. Anders Bæck Mortensen on August 23, 2013 at 11:06 am said:

    Efter alt det spændende du har skrevet bliver jeg ved med at tænke på de børn og deres forældre ! Der er så stolte af deres børn ! Og klæder dem så fint på ! Hvorfor i alverden går de rundt uden bukser på !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation